پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183442
ترس رسانه‌هاي فارسي زبان غربي از تعيين تکليف رهبر انقلاب درباره مذاکره مجدد با آمريکا+ تصاوير
تاریخ انتشار : 1394/08/11 08:22:13
نمایش : 1041
سخنان صبح امروز رهبر معظم انقلاب در ديدار وزير امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوري اسلامي بازتاب گسترده اي در بين رسانه هاي فارس زبان غربي بهمراه داشت.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (يکشنبه) در ديدار وزير امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوري اسلامي راه حلهاي منطقي و مستحکم ايران درباره مسائل مهم منطقه از جمله سوريه، يمن و بحرين را تشريح کردند.

سخنان صبح امروز رهبر معظم انقلاب بازتاب گسترده اي در بين رسانه هاي فارس زبان غربي بهمراه داشت.  

سايت ديگربان در خبري با عنوان "تعيين تکليف خامنه‌اي براي وزارت خارجه روحاني" نوشت: {آيت الله}خامنه‌اي گفته مذاکره ايران با آمريکا درباره مسائل منطقه «معنا» ندارد و «سياست خارجي کشور با رفت و آمد دولت‌ها با سلايق سياسي گوناگون تغيير نمي‌کند.»

 

اين سايت در ادامه خبر خود نوشت: آقاي خامنه‌اي در جمع مديران وزارت امور خارجه اين مطالب را بيان کرده و افزوده «دولت‌ها {در جمهوري اسلامي} فقط در تاکتيک‌ها و ابتکارات اجراييِ راهبردهاي سياست خارجي تأثيرگذار و دخيلند.»

ديگربان با ادعاي اينکه سياست خارجي دولت حسن روحاني در دو سال گذشته به شدت مورد انتقاد حاميان علي خامنه‌اي قرار گرفته، نوشت: خامنه‌اي در بخش ديگري از سخنان خود از اينکه در اجراي «سياست خارجي انقلابي» در عمل «برخي غفلت‌ها، کم کار‌ي‌ها و ناهوشمندي‌ها» وجود داشته نيز اظهار تاسف کرده است.

دوئيچه وله آلمان نيز با پوشش سخنان مهم امروز رهبر معظم انقلاب در جمع کارکنان وزارت خارجه کشور نوشت: علي خامنه‌اي، رهبر جمهوري اسلامي، ضمن تاکيد بر "انقلابي بودن" و تداوم سياست خارجي ايران در منطقه، مذاکره با آمريکا درباره مسائل منطقه‌اي را بي‌معني خواند و گفت سياست جمهوري اسلامي ۱۸۰ درجه با سياست ‌آمريکا تفاوت دارد.

اين سايت به نقل از رهبر معظم انقلاب نوشت: «آمريکايي‌ها دنبال تحميل منافع خود هستند نه حل مسائل، آنها مي‌خواهند ۶۰، ۷۰ درصد خواسته‌هايشان را در مذاکره تحميل کنند و بقيه اهدافشان را هم بطور غيرقانوني، عملاً اجرا و تحميل کنند پس مذاکره چه معنايي دارد؟»

دوئيچه وله نوشت: رهبر جمهوري اسلامي، آمريکا را مسبب ناآرامي‌ها در منطقه خواند و گفت: «عامل اصلي ناامني‌ها، حمايت آمريکا از رژيم صهيونيستي [اسرائيل] و گروه‌هاي تروريستي است و اين سياست‌ها با سياست‌هاي جمهوري اسلامي صد و هشتاد درجه متفاوت است.»

اين سايت آلماني افزود: خامنه‌اي اين سخنان را پس از برگزاري کنفرانس بين‌المللي وين درباره بحران سوريه بيان مي‌کرد. او گفت که بر خلاف باور برخي افراد، آمريکا "بخش عمده مشکلات منطقه است نه بخشي از راه حل مشکلات". اجلاس يک روزه و هشت ساعته وين که روز جمعه (۳۰ اکتبر) آغاز شد بدون نتيجه‌گيري در مورد سرنوشت اسد پايان يافت و قرار شد بحث‌ها دو هفته ديگر ادامه يابد.

دوئيچه در بخش ديگري از خبر خود نوشت: خامنه‌اي در بخش ديگري از سخنانش با نمايندگان سياست خارجي ايران گفت که غربي‌ها "در آرزوي تغيير" سياست خارجي جمهوري اسلامي هستند، و اخيرا با "تحليل خوش‌خيالانه" درباره "تغيير اجباري يا خودخواسته" سياست خارجي ايران در منطقه دست به تبليغات زده‌اند.

اين سايت فارسي زبان غربي با ادعاي اينکه "صدور انقلاب" به عنوان دکترين جمهوري اسلامي ايران همواره مايه ايجاد ترس در ميان همسايگان اين کشور و بروز تنش در منطقه بوده است، نوشت: رهبر ايران ضمن اشاره به اينکه اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي در قانون اساسي آن درج شده و برگرفته از "اسلام و آرمان‌هاي انقلاب" است، نتايج اجراي اين سياست را از سويي "افزايش اقتدار و تاثيرگذاري، ارتقاي جايگاه کشور و عزت و اعتبار ايرانيان در ميان ملت‌ها" دانست. او همچنين اجراي "سياست خارجي انقلابي" را عاملي براي جلوگيري از رويارويي ايران با "مشکلات و ضربات عجيب" در داخل خواند.

راديو فرانسه نيز به پوشش خبر سخنان رهبر انقلاب در جمع کارکنان وزارت خارجه ايران پرداخت و نوشت: در حالي که قرار است قدرت‌هاي جهاني و منطقه تا چند روز ديگر گفتگوها درباره بحران سوريه را ازسر بگيرند، آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر جمهوري اسلامي اين گفت‌وگوها را بي‌معني توصيف کرد و گفت اين که کشورهاي ديگر دور هم جمع شوند و راجع به يک نظام حکومتي و رئيس آن حکومت تصميم بگيرند، "بدعتي خطرناک" است.

اين رسانه غربي نوشت: رهبر ايران در اين نشست گفت: "راه حل مسئله سوريه، انتخابات است و براي اينکار بايد با قطع کمکهاي نظامي و مالي به معارضين، ابتدا جنگ و ناآرامي پايان پذيرد تا مردم سوريه در محيطي امن و آرام، هرکس را مي خواهند انتخاب کنند." اين موضع‌گيري رهبر جمهوري اسلامي در حالي است که شب گذشته، حسين اميرعبداللهيان، معاون عربي آفريقايي وزارت امور خارجه ايران، بااشاره به حضور ايران در نشست وين، درباره آينده سياسي بشار اسد گفت که ايران در اين زمينه "هيچ معامله اي" نکرده است. دو روز پيش، مذاکرات بين‌المللي در وين، براي يافتن راه حل سياسي بحران سوريه بدون نتيجۀ قطعي خاتمه يافت.

راديو فردا هم به سخنان رهبر معظم انقلاب واکنش نشان داد و نوشت: تأکيد دوباره آيت‌الله خامنه‌اي بر عدم مذاکره با آمريکا در مورد مسائل منطقه‌اي و «بي‌معني» دانستن برگزاري نشست بين‌المللي در مورد آينده سوريه چند روز پس از آن بيان مي‌شود که هيئتي ايراني در نشست حل بحران سوريه که روز جمعه با حضور وزير خارجه آمريکا و وزراي خارجه چند کشور ديگر در وين برگزار شد حضور يافت.

راديو فردا افزود: مشارکت ايران در اين نشست به دعوت آمريکا صورت پذيرفت و اريک شولتز، سخنگوي کاخ سفيد، نيز به تازگي تأکيد کرد که آمريکا آماده است براي حل بحران سوريه با هر کشوري از جمله روسيه و ايران همکاري کند. حضور ايران در اين مذاکرات در حالي صورت گرفت که علي خامنه‌اي روز ۱۵ مهر نيز بار ديگر در مورد مذاکره با آمريکا در مورد مسائل منطقه‌اي هشدار داده‌بود.

راديو صداي آمريکا نيز در واکنش به اين سخنان نوشت: آيت الله خامنه اي، رهبر جمهوري اسلامي ايران مذاکره با آمريکا در مورد مسائل خاورميانه را رد کرد و گفت با تغيير دولت ها در ايران "سياست خارجي" اين کشور تغيير نمي کند و فقط "تاکتيک ها و ابتکارات اجرايي راهبردهاي سياست خارجي" است که تغيير مي کند.

صداي آمريکا نوشت: او آمريکا را "بخش عمده" مشکلات منطقه خواند و درباره سوريه گفت "معني ندارد کشورهاي ديگر دور هم جمع شوند و راجع به يک نظام حکومتي و رئيس آن حکومت تصميم بگيرند، اين بدعتي خطرناک است که هيچ حکومتي در جهان اجراي آن را درباره خود نمي پذيرد." موضع گيري روز يکشنبه آيت الله خامنه اي درباره مذاکره با آمريکا در خصوص مسائل خاورميانه و مسائل سوريه در حالي صورت مي گيرد که چند روز قبل ايران دعوت آمريکا براي شرکت در مذاکرات صلح سوريه را پذيرفت و براي اولين بار با اعزام جواد ظريف، فرصت يافت در اين گفتگوها شرکت کند.

اين رسانه غربي در ادامه اين خبر نوشت: رهبر ايران در مورد مسائل فلسطيني ها و اسرائيل نيز خواستار انتخاباتي شد که "فلسطيني ها" فقط در آن شرکت کنند و تصميم گيرنده نهايي باشند.پيشتر، سخنان رهبر جمهوري اسلامي از جمله درباره مسائل بحرين، عربستان و يمن تنش در روابط ايران با همسايگان عرب خود در جنوب خليج فارس را افزايش داده بود؛ با اين حال آيت الله خامنه اي روز يکشنبه روابط با "همسايگان، کشورهاي اسلامي و کشورهاي آفريقايي" را از الزامات سياست خارجي ايران خواند.

در دولت محمود احمدي نژاد ايران هيات هاي مختلفي را به کشورهاي آمريکاي لاتين و آفريقايي اعزام کرد اما از زمان روي کار آمدن دولت حسن روحاني و پس از توافق اتمي، بسياري از ديپلمات هاي و فعالان اقتصادي کشورهاي عمده اروپايي به ايران سفر کرده اند. سفر اين هيات ها با استقبال فعالان اقتصادي در داخل و منتقدان تندرو دولت روحاني مواجه شده است.

العربيه ارگان رسانه اي آل سعود نيز به اين ديدار واکنش نشان داد و نوشت: خامنه اي که براي محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه و ديپلماتهاي ايراني سخنراني مي کرد از قدرتهاي غربي براي آنچه که به گفته او مسلح کردن مخالفان بشار اسد در سوريه است انتقاد کرد. رسانه هاي ايران از قول خامنه اي گزارش دادند که راه حل بحران سوريه انتخابات است و براي انجام اين مهم کمکهاي نظامي و مالي به مخالفان سوري بايد متوقف شود.

اتاق خبر سايت من و تو نيز نوشت: آقاي خامنه‌اي گفت «راه‌حل مساله سوريه، انتخابات است» و براي اين‌کار بايد کمک‌هاي نظامي و مالي به نيروهاي اپوزيسيون سوريه قطع شود، «جنگ و ناآرامي پايان پذيرد تا مردم سوريه در محيطي امن و |رام، هر کس را مي‌خواهند انتخاب کنند».

رهبر جمهوري اسلامي  در مورد عراق گفت: «تقسيم اين کشور به مناطق عرب شيعه، عرب سني و کرد کاملا مخالف منافع مردم، عملي‌نشدني، بي‌معنا و غيرقابل قبول است» و تاکيد کرد که «وحدت سرزميني، تماميت ارضي عراق و مرجع بودن آراي مردم» اصول ايران در اين همسايه غربي خود است.

راديو زمانه هم همچون ديگر رسانه هاي فارسي زبان غربي به سخنان امروز رهبر معظم انقلاب واکنش نشان داد و نوشت: رهبر جمهوري اسلامي در سخنراني‌هاي اخير خود پس از توافق هسته‌اي با کشورهاي گروه ۵+۱ همواره بر ادامه سياست‌هاي خارجي ايران، به‌ويژه در منطقه خاورميانه پافشاري کرده است. تأکيدهاي چندباره خامنه‌اي بر اين موضوع از آن روست که برخي از کشورهاي غربي در پي توافق هسته‌اي ابراز اميدواري کرده‌اند که ايران بتواند در سياست خارجي خود تغييرات مثبتي ايجاد کند.

اين سايت نوشت: خامنه‌اي با اشاره به همين موضوع تحليل غربي‌ها را «خوش‌خيالانه» خواند و سياست خارجي جمهوري اسلامي در منطقه را سد محکم در برابر «يکه‌تازي‌هاي قدرت‌هاي سلطه‌گر»، به‌ويژه آمريکا، دانست و گفت: «آن‌ها، هميشه در آرزوي تغيير اين سياست‌ها هستند.»

راديو زمانه در ادامه با اشاراتي به نشست وين نوشت: علي خامنه‌اي در حالي مسئولان سياست خارجي را از مذاکره با آمريکا درباره مسائل منطقه‌اي پرهيز مي‌دهد که وزير خارجه ايران به‌همراه يک هيأت بلندپايه‌ از سوي جمهوري اسلامي روز جمعه ۳۰ اکتبر / ۸ آبان در نشست حل بحران سوريه در وين، در کنار وزير خارجه آمريکا و ۱۵ کشور ديگر نشست و با آن‌ها درباره اوضاع سوريه به گفت‌وگو نشست. در اين اجلاس يکي از موضوعات مورد اختلاف آينده بشار اسد، رهبر سوريه است. نشست حل بحران سوريه همچنان ادامه دارد.

در پايان اين گزارش راديو زمانه آمده است: به‌گفته او «اهداف آمريکا در منطقه ۱۸۰ درجه با اهداف ايران متفاوت است و مذاکره با آمريکا درباره مسائل منطقه معنا ندارد.» علي خامنه‌اي ۱۵ مهرماه نيز در جمع فرماندهان و کارکنان نيروي دريايي سپاه پاسداران گفته بود مذاکره با آمريکا ممنوع و مضر و به قصد باز کردن راه براي تحميل سياست‌هاي اين کشور است. او پس از توافق هسته‌اي بارها تأکيد کرده است که مذاکرات با آمريکا تنها در چارچوب مسائل هسته‌اي بوده و ايران به هيچ وجه حاضر نيست در زمينه‌هاي ديگر با آمريکا مذاکره کند.

بي بي سي فارسي نيز نوشت: آيت الله علي خامنه‌اي، رهبر جمهوري اسلامي ايران گفته است که سياست خارجي اين کشور، انقلابي و "بر منافع بلند مدت و اصول و ارزش‌ها استوار است و با رفت و آمد دولت‌ها با سلايق سياسي گوناگون، تغيير نمي‌کند".

اين رسانه در ادامه نوشت: رهبر ايران همچنين هشدار داد که "تاکتيک هاي سياست خارجي بايد در خدمت مباني راهبردي باشد، نه اينکه به اسم تاکتيک، بر ضد اصول عمل شود".گروهي از منتقدان دولت حسن روحاني، او و محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه را به نشان دادن انعطاف بيش از اندازه در مقابل قدرت هاي غربي، به ويژه آمريکا و تلاش براي بهبود رابطه با اين کشور متهم مي کنند.

بنگاه خبرپراکني انگلستان نوشت: رهبر ايران از دولت عربستان سعودي که رهبري ائتلاف عليه شورشيان حوثي و همپيمانان آنها در يمن را به عهده دارد به شدت انتقاد کرده و گفت است که آنها در يمن به درخواست "رئيس جمهور مستعفي و فراري" دخالت نظامي کرده اند، اما در سوريه حاضر نيستند به درخواست "رئيس جمهور قانوني"، از حمايت مخالفان مسلح دست بردارند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html